top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

Okuma Alışkanlığı ile Zenginlik İlişkisi

🔦Ünlü "Forbes" adlı ekonomi dergisini çıkartan Amerikalı yayıncı Malcolm Forbes, dünyanın en zengin adamları arasında sayılmaktaydı. Forbes, iş dünyasında başarısı ve kültürlü kişiliği ile bilinir. Çok para kazanmak ve kitap okumak arasındaki ilişkiyi tanımlarken Forbes bu iki konu arasında bir denge kurmanın önemine işaret eder. Ona göre, finansal başarı elde etmek sadece maddi kazançlarla sınırlı değildir; aynı zamanda kişisel gelişim ve entelektüel gelişim ve zenginlikle de ilgilidir.


📚Forbes, iş dünyasındaki liderler arasında yer almasını sadece ticaret ve finans konularındaki başarısına bağlamamaktadır. Aynı zamanda geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmanın, yaratıcılığı artırarak işte daha etkili olmaya yardımcı olduğunu vurgular. Çok para kazanmak, sadece finansal zenginlikle sınırlı değil, aynı zamanda bilgi birikimi ve kültürel çeşitlilikle de desteklenmelidir.


📕Kitap okuma alışkanlığı, liderlik becerilerini geliştirmenin yanı sıra, farklı bakış açıları kazanmanın ve problem çözme yeteneklerini artırmanın bir yoludur. Forbes dünya çapında başarılı bir işadamı olmasına rağmen, kültürlü bir birey olmanın ve dünya olaylarına hakim olmanın da önemini vurgular. Zira başarı, sadece finansal zenginlikle ölçülmez, aynı zamanda bireyin kişisel gelişimine yatırım yapmasıyla da ölçülür.


🧲Birçok iș lideri ve girişimci, finansal başarılarını elde etmelerinde kitap okumanın rolünü vurgular. Örneğin, Elon Musk, geniș bir okuma alışkanlığına sahip olmasının yaratıcılığını artırdığını ve kararlarını daha bilinçli bir şekilde aldığını belirtir. 


✨Bir HBR makalesi, liderlerin kitap okuma alışkanlığının empati, problem çözme yetenekleri ve karar alma süreçlerini olumlu yönde etkilediğini ortaya koymaktadır. https://lnkd.in/d4gsd_wn


🔎Bill Gates bir şey hakkında bilgi edinmek ve onu iyi hatırlamak istediğinde, yalnızca elindeki konuyu değil, aynı zamanda ilgili konuları da geniş çapta okur. "Geniş bir çerçeveniz varsa, her şeyi koyacak bir yeriniz vardır." diyor.


 "Yeterince okursanız, şeyler arasında bunu kolaylaştıran bir benzerlik vardır çünkü bu şey de diğer şey gibidir." Öte yandan, eğer zihninizde hiçbir çerçeve veya kalıp yoksa, tamamen yeni bir şey öğrenmek zorunda kalırsanız, bunun çok çok daha zor olduğunu söylüyor.


📜Beyin araştırmaları onun haklı olduğunu ve bilginin sığabileceği çerçeveleri veya kalıpları aramanın daha kolay öğrenmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. 


📌Pensilvanya Üniversitesindeki bir deneyde araştırmacılar, özümsediğimiz verilerde içgüdüsel olarak kalıplar ve benzerlikler aradığımız sonucuna vardı. Beynimiz, bulabildikleri her yerde kalıpları bulmaya ve her ayrıntıyı doğru yapmaktan ziyade bu büyük kalıpları görmeye öncelik verecek şekilde programlanmıştır. 


Mutlu Pazarlar🌷

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page