Geçtiğimiz yıl 9/11'in yıl dönümüne denk gelen Us Open tenis turnuvasında 19 yaşında kariyerinin en önemli maçına çıkıp kaybeden Leylah Fernanedez aynen şunları söylemiş;
"Bugünün New York ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herkes için özellikle zor olduğunu biliyorum. Umarım New York'un son 20 yıldır olduğu kadar güçlü ve dirençli olabilirim'' (https://twitter.com/tsn_sports/status/1436820158601891842)
İnsan doğasındaki anlam arayışı her zaman önemliyken, GenZ ve GenY kuşağının çalışma hayatındaki yüzdesinin hızla artması ile gerekliliğini artık çok daha fazla hissettirmekte. Çünkü yapılan işte amaç ve anlamın birbiri içinde karşılık bulmaması çok daha fazla sorgulamakta.
Geçen yıl 47,8 milyon kişi işini bıraktı, her ay ortalama 4 milyon kişi düşmesi, 2021'in rekor ortalamaya sahip olduğu anlamına geliyor ve 2019 ortalaması olan 3,5 milyonu aşıyor. Aylık ortalamanın en düşük olduğu yıl, her ay yaklaşık 1,75 milyon işçinin işten ayrıldığı 2009 yılıdır - 2021 ortalamasının yarısından az.. (SHRM)
"Tutku" zamanla azaldığı için iş'deki mutluluk artık yeterli değil. Amaç ise, değerlere dayalı olduğu için temsil ettiğiniz şeylerle de uyumlu olması beklenen bir şey.
Neden buradayız?
Kime hizmet ediyoruz?
Ne fark yaratabiliriz?
Bulunduğum ortamdan ayrıldığımda nasıl bilinmek istiyorum
Günlük katkım nedir?
Soruları işinde anlam arayan kişilerin sorgulamalarıdır.
Çalışma hayatında anlam arayan çalışana liderlik yapabilmek için;
1- Bireysel dahiliyet için fırsat ve imkanları oluşturmak
2- Merak ile yaşamak
3- Değişimlere hızla adapte olabilmek
4- An da kalabilmek
5- Şeffaflık
6- Kişisel motivasyonun gelişmesi için özgürlükler sağlamak
7- Mentorluk-tersine mentorluk yaklaşımlarının gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Siz ne dersiniz ?
Comments