top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

Geç Kalmadın, Erken Gelmedin, Tam Zamanındasın! 

Güncelleme tarihi: 23 Oca

-Birisi 22 yaşında mezun oldu ama iyi bir iş bulmak için beş yıl bekledi

-Birisi 25 yaşında CEO oldu ve 50 yaşında öldü. 

-Bir diğeri 50 yaşında CEO oldu ve 90 yaşına kadar yaşadı 

-Birisi hala bekarken kendi okul grubundan başka birisi dede oldu 

-Obama 55 yaşında emekli oldu, Trump ise 70 yaşında başladı.



📌Bu dünyada herkes kendi zaman dilimine göre çalışıyor çevrenizdeki insanlar sizden önde görünebilir, bazıları da arkanızda görünebilir ama herkes kendi zaman diliminde kendi yarışını koşuyor onları kıskanmamalısın. Onlar kendi zaman dilimindeler ve sen de kendi zaman dilimindesin. O yüzden rahat ol geç kalmadın, erken gelmedin, tam zamanındasın! 



✅Videodaki Jordan B. Peterson'un bahsettiği 4. Kural, "Hayat İçin 12 Kural" isimli kitabının 4. maddesidir. https://lnkd.in/gR8jkVR4



👉Arthur Schopenhauer'in "Mutlu Olma Sanatı" kitabında belirttiği gibi yaratıkların en mutsuzu insandır ve her türlü oluşun kaynağı olan irade, dünyadaki bütün kötülüklerin çıkış noktasıdır. 


"Hayat bilgeliğinin büyük bir kısmının, biri diğerini mahvetmesin diye, dikkatimizi kısmen mevcut ana, kısmen de geleceğe bahşettiğimiz doğru orana dayandığı söylenebilir. Bazıları (gamsızlar) fazlasıyla mevcut anda, bazıları da (korkaklar ve tedirginler) fazlasıyla gelecekte yaşarlar; ölçüyü tutturanlar nadirdir."der


👉Friedrich Nietzsche'nin "Neden Bu Kadar Akıllıyım?" isimli kitabında ise "Sonuçta hiç kimse, kitaplar da dahil olmak üzere, hiçbir şeyden bildiğinden fazlasını çıkaramaz. İnsan yaşantı yoluyla erişiminin olmadığı hiçbir şeye kulak veremez." der ve şöyle devam eder;


"Bugün beni duymamaları, verdiklerimi almak istememeleri yalnızla anlaşılır bir şey değil, ayrıca bana doğru olan da buymuş gibi geliyor. Beni başkaları ile karıştırmalarını istemem; bunun için önce ben kendimi başkalarıyla karıştırmamalıyım."


👉Albert Einstein ise, mutluluk tavsiyelerini içeren notlarını, Japonya’ya yaptığı akademik bir ziyaret sırasında, kuryeye bahşiş olarak vermiş. 1922 yılında Tokyo’daki Imperial Oteli’nde Einstein kuryeye, ‘notların ileride çok değerlenebileceğini’ söylemiş.


📜Einstein’ın kuryeye verdiği Almanca notlardan biri şu şekilde: 

“Başarı peşinde koşmak ve bununla beraber gelen sürekli huzursuzluğa karşın, sakin ve alçakgönüllü bir yaşantı daha fazla mutluluk getirecektir.”


📜İkinci notta ise şu kısa ifade yer alıyor: “Eğer istek varsa, bir yolu vardır.”


⏰O yüzden rahat ol geç kalmadın, erken gelmedin, tam zamanındasın!

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page