top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

İşveren Neden Ailemiz Değildir - Reed Hastings

"Google çalışanları protestoya hazırlanıyor. Google çalışanları, yıllarca ‘aile’ olduklarını söyleyen şirkete karşı mücadele başlatıyor. Arama devi, geçen yıl 12 bin kişiyi işten çıkardıktan sonra 2024'te daha fazla çalışanının işine son vermeyi planlıyor. Çalışanlar Google kampüslerinde protesto düzenlemeye karar verdi..."


Dünyanın en büyük şirketlerinden Google için çıkan haber kısaca bu şekilde... Daha önce de Microsoft 10 bin, Amazon da 18 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.


Netflix'in CEO'su işvereninizin neden aileniz olmadığını çok güzel açıklıyor:



"Spor takımı ile profesyonel ortaklık birbirine benzer. Şampiyonluk kazanmak için her pozisyonda olağanüstü yetenekli olmanız gerekir. Netflix'te, tıpkı profesyonel bir spor kulübü gibi, çalışanlara iyi davranırız ve başarılı olmaları konusunda güçlü bir arzu duyarız. Sporda kötü bir performanstan sonra oyunu bırakmazsınız. Ama sonuçta işinizi korumak için her yıl mücadele etmek zorunda kalırsınız." — Reed Hastings


"İşyeri sizin aileniz değil. Bu sadece iş." — Reed Hastings

İşyeri sadece hayatımızın "o" döneminde bulunduğumuz yer, ve hayat her an akmaya devam ediyor, Çalışırken sadece bizden istenenler için değil, gelecekte kendimiz için gerekli olacak olanlar için de gündeme sahip olmalı ve buna enerji harcamalıyız.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page