top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

Işığı Arayanların Karanlık Yanı

🪔Debbie Ford, "Işığı Takip Edenlerin Karanlık Yüzü" adlı ilgi çekici kitabında okuyucuları dönüştürücü bir kendini keşfetme yolculuğuna davet ediyor, onları kendi varlıklarının derinliklerini keşfetmeye ve gerçek benliklerinin bütünlüğünü kucaklamaya davet ediyor.


💈Amacı gölgelerimizi kucaklamak, kusurlarınızın gücünü anlamak ve özgün benliğinizin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için dönüştürücü bir yolculuğa çıkartmak. Kişinin kendi karanlık tarafı ile bütünleştirmenin nasıl derin bir kendini kabule, daha fazla şefkate ve başkalarıyla daha derin bir bağlantıya yol açabileceğini öğretiyor."Siz başkalarında gördüğünüz her şeyi içerdiğinizi anladığınızda tüm dünyanız değişecektir." diyor!


👉Kitaptan dikkat çekici cümleri alıntılayacağım aşağıda;

📍"Eğer biz belli bir niteliğe sahip olmamış olsaydık, onu bir başkasında gördüğümüzde tanıyamazdık. Eğer bir başkasının cesareti size ilham verirse, bu sizin içinizdeki cesaretin bir yansımasıdır. Eğer siz bir insanın bencil olduğunu düşünüyorsanız, aynı ölçüde bencillik gösterebileceğinizden emin olabilirsiniz." - Debbie Ford


📍"Biz sadece olduğumuz şeyi görürüz."


📍"Mesela bir insanı beceriksizlikle suçluyorsunuz. Aslında o sizde yatan bir beceriksizlik. Ya mevcut ya da bastırılmış. Onu açığa çıkarıp benimsemediğiniz müddetçe de etrafınızda beceriksiz insanlar olacak. Çünkü evren sizin bunu görmenizi istiyor. Siz görünceye kadar da bu insanları karşınıza çıkaracak. "Tabi insan yediremiyor bunu kendisine.


📍"Eğer kabul etmediğimiz bir veçhemiz varsa, hayatımıza hep bu veçheyi sergileyen insanları çekeceğizdir. Evren bize gerçekte kim olduğumuzu göstermeye, ve bizim yeniden bütün olmamıza yardım etmeye çalışmayı sürdürecektir. Çoğumuz bu sahiplenilmemiş veçheleri o kadar derine gömmüşüzdür ki nerede tiksintiyle baktığımız belli tipte bir insan gibi olabileceğimizi göremeyiz. Ancak, eğer o belli insan tipi yaşamımızda ortaya çıkmayı sürdürürse, bunun bir nedeni vardır."


📍"İnsanlar bize içimizde olanı geri yansıtırlar, çünkü bilinçaltı olarak bunu biz onlardan ister ve çağırırız. İşte bu yüzden hayatımızda belli türde insanlar ve durumlar tekrar tekrar ortaya çıkmayı sürdürür. Mucize, siz bir veçhenizi gerçekten sahiplenip benimsediğinizde meydana gelir. O noktada size aynalık eden kişi ya o davranışı sergilemeyi bırakacaktır, ya da siz o kişiyi hayatınızda istememeyi seçebilecek hale geleceksiniz."


🔎Ford, ilgi çekici anlatılar ve aydınlatıcı anekdotlar aracılığıyla bizi eleştirmen, şahit veya mükemmeliyetçi gibi çeşitli gölge arketipleriyle tanıştırıyor. Bu arketipler, sahiplenmediğimiz, bastırdığımız ya da inkar ettiğimiz yönlerimizi temsil ediyor; bunlar çoğu zaman bizi yıkıcı kalıplara yönlendirir ve kendi mutluluğumuzu sabote eder. Ford, bu gölgeli yönlere ışık tutarak bize gücümüzü geri kazanmayı, zayıf yönlerimizi güçlü yönlere ve mücadelelerimizi büyüme fırsatlarına dönüştürmeyi öğretiyor.


🧱Burada mesele hoşlanmadığın yanlarından kurtulmak değil, o hoşlanmadığın yanın sana kazandırdığını görmek ve onu yok saymayıp sevmek. Ama bu başka bir şey söylüyor. Bunları doğru bulmuyor. Hatta acı biberin üzerine dondurma koymak diyor buna. Yani esasen, sana bu lafları söyleten sebebi bul diyor. O olumsuz özelliğini benliğinle bütünleştir. 


Nietzche:"Biz hayatımızın olayları hakkında söz sahibi değiliz, ama onları nasıl yorumlayacağımıza biz karar veririz." demiş. Kitapta da bu sözün örnekleri bolca var. 


Mutlu Pazarlar 🌷

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page