top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

The 4 Stages of Psychological Safety

Bu kitap, liderlerin kuruluşlarında psikolojik güvenliği nasıl oluşturabileceklerini, çalışanların kendilerini dahil hissettikleri, tam katılım gösterdikleri ve en iyi çaba ve fikirleriyle katkıda bulunmaya teşvik edildikleri bir ortam yaratarak nasıl oluşturabileceklerini gösteren ilk pratik, uygulamalı kılavuzdur.


Belki de liderin en zorlu görevi, sosyal sürtüşmeyi azaltırken entelektüel sürtüşmeyi artırmaktır. Bu olmadığında ve gerçekten ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi söylemek duygusal olarak pahalı hale geldiğinde, bu psikolojik güvenlik eksikliği otosansür içgüdüsünü tetikler, öğrenmeyi durdurur ve işbirliğini ve yaratıcılığı engeller. Oxford tarafından eğitilmiş sosyal bilimci ve organizasyon danışmanı olan eski bir CEO olan Timothy R. Clark, liderlerin organizasyonlarını kapsayıcılık kutsallarına ve inovasyon inkübatörlerine dönüştürmelerine yardımcı olmak için araştırmaya dayalı bir çerçeve sunuyor.


Liderler psikolojik güvenliği geliştirdiğinde, ekipler ve organizasyonlar birbirini takip eden dört aşamadan geçer. İlk olarak, insanlar kendilerini dahil edilmiş ve kabul edilmiş hissederler; o zaman öğrenmek, katkıda bulunmak ve nihayet statükoya meydan okumak için kendilerini güvende hissederler. Clark, liderlerin ideal davranışları nasıl şekillendirip modelleyebileceklerini ve nasıl olması gerektiğini göstermek için psikoloji, felsefe, sosyal bilim, edebiyat ve kendi deneyimlerinden derinden yararlanmakta." Bu düşünceli ve pragmatik kılavuz, korkuyu ortadan kaldırırsanız, gerçek performansa dayalı sorumluluk yüklerseniz ve insanların öğrenirken ve büyürken savunmasız olmalarını sağlayan besleyici bir ortam yaratırsanız, beklentilerinizin ötesinde performans göstereceklerini göstermektedir.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page