top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

X %13 Küçüldü!

Güncelleme tarihi: 24 Ara 2023

📱Twitter Elon Musk'ın yönetimi devraldığı Ekim 2022 den bu yana günlük kullanıcılarının %13'ünü kaybetti ve yeniden markalaşması şu an için başarısız oldu gibi görünmekte. Musk Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın almıştı. X'in değerinin Fortune'un haberine göre,1 yıl içerisinde yüzde 56 değer kaybederek 19 milyar dolara kadar gerilediği kaydedildi. Ancak Apptopia'nın yeni verilerine göre uygulamada kalanlar hâlâ bağlı.




 

✨X'in günlük kullanıcı tabanı tahmini 140 milyon uygulama kullanıcısından 121 milyona düştü ve uygulamayı günlük ve aylık olarak kontrol eden kişiler arasındaki fark genişledi. X'in geri kalan günlük kullanıcıları daha önce olduğu gibi etkileşimde bulunuyor. Ancak havuz küçülüyor.

 



🎗X'in geri kalan günlük kullanıcıları uygulamada tutarlı bir süre harcıyor ve bu da uygulamanın özel bir çekirdek arasında kalıcı güce sahip olduğunun sinyalini veriyor. Apptopia'ya göre ortalama bir kullanıcı günde yaklaşık 15 dakikasını uygulamada geçiriyor.

 



🎁Musk, Twitter'ın içerik denetleme politikalarını sesli bir şekilde eleştirmişti ve şirketi devralması halinde bu politikalarını gevşeteceğine söz vermişti. Platformu devralma süreci de hatırlarsanız bir anda olmamıştı, Önce vazgeçti, sonrasında tazminat davaların açılma tehditleri ile başta verdiği taahütü yerine getirmek zorunda kaldı.

 

📳Musk, üst düzey yöneticileri işten çıkarmak ve adını X olarak değiştirmek de dahil olmak üzere platformda bir dizi değişiklik yaptı. Örneğin sahte hesapların kullanıma kapatılması, kullanıcılardan ücret talep edilmesi gibi.

Son olarak Twitter'ın kullanıcı tabanındaki düşüşe reklam gelirlerindeki düşüşün de eşlik ettiğini belirtmekte fayda var. Bu, reklamverenlerin Twitter'ın hedef kitlesine ulaşma konusunda geçmişe göre daha az ilgilendiklerini gösteriyor.

 

🧨Meta'nın Temmuz ayındaki Threads lansmanı bazıları tarafından potansiyel bir X alternatifi olarak görüldü, ancak veriler bunun başarısız olduğunu gösteriyor. Threads son zamanlarda App Store'da yükselişe geçti ancak lansman sırasında X kullanıcılarına günlük 20 dakikadan fazla kullanım sağladıktan sonra bugün bu grup için bu süre beş dakikanın altına düştü. Apptopia, X kullanıcılarının yalnızca %10'unun Threads'i denediğine inanıyor. 

 

📴Düşüşü tersine çevirmek için Twitter'ın kullanıcılarının ve reklamverenlerin endişelerini gidermesi gerekiyor. Şirketin, kullanıcıları nefret söylemi ve yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmeye kararlı olduğuna ve reklamverenleri de platformunun hedef kitlelerine ulaşmak için hala değerli bir yer olduğuna ikna etmesi gerekiyor.


🔮Twitter'ın da yeni kullanıcıları çekmenin yollarını bulması da gerekiyor. Bu, yeni özellikler geliştirmeyi veya yeni pazarlara açılmayı içerebilir. Şirketin ayrıca kârlılığını artırmanın yollarını bulması lazım. Bu, maliyetlerin azaltılmasını veya abonelik ücretleri gibi diğer kaynaklardan elde edilen gelirin artırılmasını içerebilir.


📌Musk geçen yıl gönderdiği bir e-postada şirket için "250 milyar dolardan fazla bir değerlemeye giden açık ama zor bir yol" gördüğünü iddia etti. Yakın tarihli bir şirket toplantısında, yeniden markalanan X'in iş bulma ve flört hizmetleri gibi bir dizi özelliğe sahip çok amaçlı bir uygulama olarak hizmet verebileceğine olan inancını da dile getirdiği bildirildi.

 

Sizce bu dönüşümden ve değişimin yönetiminden hangi çıkarımlarda bulunabiliriz?  Görüşleriniz paylaşabilirseniz sevinirim

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page