top of page

Yanılmaya Hazır Değilseniz, Asla Orijinal Bir Şey Bulamazsınız.

PwC İşgücü ve Organizasyon Danışmanlığı ekibinin gerçekleştirdiği, “Geleceğin Çalışma Hayatına Dair Umutlar ve Endişeler 2023” araştırması çalışanların geleceğin iş dünyasına bakışıyla ilgili önemli iç görüler sağlıyor. Barış Karaata


📌 Katılımcıların %67’si işlerini yaparken yapay zekâ araçlarını hiç kullanmıyor veya nadiren kullanıyor.


📌Katılımcıların %37'si son 12 ay içinde iş yüklerinin sıklıkla yönetilemez olduğunu hissettiğini ve bunun temel nedeninin kaynak eksikliği olduğunu söylüyor. Sonuçlar, pandemiyle birlikte gittikçe sınırları bulanıklaşan iş-yaşam dengesi ile birlikte iyice artan tükenmişlik (burn-out) riskinin devam ettiğini gösteriyor.



👉McKinsey tarafından yapılan bir analize göre, birçok işçi artık üretken yapay zekanın yükselişiyle gerçek bir yerinden edilme riskiyle karşı karşıya ve 400 milyona yakın iş tehlikede. Bu tehdit eşit şekilde dağılmıyor: Multiverse ve Burning Glass Institute tarafından yapılan araştırmalar, yüksek işe giriş-çıkışlı, düşük ücretli mesleklerin otomasyona çok daha duyarlı olduğunu gösteriyor.


🔶Bu dijital dönüşüm çağında öğrenmenin sürekli olması gerekiyor. Kurumsal liderler, beceri gelişimini dijital dönüşüm stratejilerinin merkezinde tutarak harekete geçebilirler. İşletmeler, özellikle otomasyon nedeniyle işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya olan işgücündeki kişiler için yeniden beceri kazandırmaya çalışmalıdır. Yeniden beceri kazanma, insanların gelişen teknolojilerin kontrolünü ellerine almalarını sağlayabilir. İşletmeler için bu, kurum içinde kurumsal bilgi ve özveriye sahip bir nesil teknoloji liderleri oluşturmak anlamına gelir.


🚧Okulda olumlu veya mükemmel sonuçlarla sonuçlanmayan bir şeyi yaptıktan veya denedikten sonra, "Yanılmaktan nefret etmemiz, hatasız olmamız gerektiği ve kemdimizi kötü hissetmemiz gerektiği" öğretilir. 


🚧"Bize yanılmamak istendiği öğretildi. Hataları damgalar ve onları yapan insanları cezalandırırız." 


👆Bunlar Sir Ken Robinson'un sözleri. "Yanılmaya hazır değilseniz, asla orijinal bir şey bulamazsınız," diye de ekliyor.


🔎Bu, işimizde ve şirketlerimizi nasıl yönettiğimizde ve insanları nasıl yönettiğimizde de geçerlidir. Picasso bir keresinde şöyle demişti: "Bütün çocuklar sanatçı olarak doğarlar. Sorun, büyürken sanatçı olarak kalmak."


"Şuna tutkuyla inanıyorum ki, yaratıcılığa dönüşmüyoruz, ondan büyüyoruz; ya da daha doğrusu, bunun dışında eğitim alıyoruz, "diye aktarıyor Robinson.


📌Yanılmaya hazır değilseniz, asla orijinal bir şey bulamazsınız. 


✨️Hazırlıklı olun...


📌Özgün olmaya, özgün düşünce ve fikirlere sahip olmaya hazır olun. 

Dünyanın şu anda ihtiyacı olan şey bu.


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page