top of page
  • Yazarın fotoğrafıVolkan Mirzalı

Zihniyet Değiştiren Liderlik İletişimi

Beyinin çalışma prensibi üzerine yapılan en son araştırmalara dayanan bir yöntem (3R-Axiom)(+1) ile artık herhangi bir mesajı etkili bir şekilde vermek çok daha kolay olabilir. Mesajınızı unutulmaz ve kalıcı kılmak için üç basit, pratik adımı keşfederek bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Yöntem, pek çok kez denenerek teorisi kanıtlanmıştır ve hitap ettiğiniz kişilerin zihniyetini ve davranışlarını değiştirme potansiyeline sahiptir. Kurgu ve kurgu olmayan stili birleştiren bu yöntem, herhangi bir mesaj dağıtımı için herkes tarafından, her yerde hızlı ve kolay bir şekilde uygulanabilir.


Öncelikle bilgilendirmek ile iletişim arasındaki farkı netleştirmek gerektir. Bilgilendirme sadece veriyi ortaya çıkarmak iken, iletişim enformasyonun aktarılması anlamına gelmektedir. Bilginin ortaya çıkarılması etki yaratmaya veya bir davranış değişikliği gelişimi sağlamaktadır. (pandemi döneminde covid-19 ile ilgili ortaya konan bilgilere rağmen hayatını normal bir şekilde yaşamak için uygulamaları protesto eden insanları hatırlayın lütfen)


Metodolojinin Adımları Şu Şekilde;

1- Reduce (Azalt)

2- Relate (İlişkilendir)

3- Reflect (Yansıt)

➕ Pekiştirmek için Re-engage (Yeniden etkileşimde bulun)


Azaltmak da ki amaç bilgilendirici verinizi kişisel bir mesaja dönüştürmekle başlıyor. Mesajın kendisinin basit, uygulanabilir ve hatırlanabilir olması lazım.

Slogan olarak “Make SAM” diye tanımlanıyor (Simple, Applicable, Memorable)

İlişkilendirmek için mesajın bir örneğe veya metafora ihtiyacı var. Çünkü insan beyni kendisine sunulan şeyi anlamlandırabilmek için bildiği başka bir şey ile karşılaştırmak zorunda. Bu noktada da verdiğinizi örneğin odaklı, ilham verici ve somut olması değerli. “FIT” diye tanımlanıyor (focused, inspiring,tangible)


Yansıtmak için hedef kitlenizin farklı etkinliklerle mesaj üzerinde düşünmesine izin verin, çünkü bu katılıma giden ana yoldur. Açık uçlu sorular, çok seçenekli mini sınavlar, boşluk doldurma oyunları, sıralama yönergeleri gibi. Canlı etkileşimli, tanıdık ve tasavvur eden etkinlikler tasarlayın, çünkü kişisel çağrışımlar kişisel dönüşümleri hızlandırır “LIVE” diye tanımlanıyor (Lively, İnteractive, Familiar, Envisioning)

Bu aşamaya kadar sloganları birleştirirsek şöyle bir akronim ortaya çıkıyor. ”Make SAM FIT for LİFE”


Mesajınızın kalıcı olması için artık son bir şey daha yapılması lazım. Hedef kitlenizi mesajınızla düzenli olarak yeniden etkileşim kurmaya teşvik edin, çünkü bu istenen zihniyeti güçlendirecektir


Paylaştıklarım Be A Mindsetter kitabının özetidir; (Michael Gobran/William Greenwald/Derek Roberts)


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page